Mleko samo sa petlovima

Bez autora
Oct 11 2010

U trgovinama i dalje nema mleka u dovoljnim količinama. Isporuke iz mlekara manje su za oko 20 odsto. Ova namirnica dostupna je jedino ranoraniocima i starijim sugrađanima, koji imaju vremena da čekaju i da obilaze radnje. U pojedinim prodavnicama nema ni nekih specijalnih vrsta mleka, a često nedostaju i osnovne prerađevine, poput jogurta i pavlake. Poslednjih nedelja, u pojedinim radnjama, pa i u hipermarketima, ponovo se nudi mleko u plastičnim kesama, koje je i do 15 odsto jeftinije od onog u čvrstoj ambalaži, elopaku. A kada će frižideri sa svežim, a rafovi sa dugotrajnim mlekom biti ponovo puni u svim prodavnicama i u svako doba dana, pitanje je koje se ponavlja iz jutra u jutro. Kada je u pitanju snabdevanje mlekom, situacija se nije značajnije promenila u odnosu na prethodni period. Slična situacija je i kod ostalih trgovinskih lanaca. Rafovi su popunjeni mahom u ranim prepodnevnim satima.

Mleko samo sa petlovimaU trgovinama i dalje nema mleka u dovoljnim količinama.

Isporuke iz mlekara manje su za oko 20 odsto. Ova namirnica dostupna je jedino ranoraniocima i starijim sugrađanima, koji imaju vremena da čekaju i da obilaze radnje.

U pojedinim prodavnicama nema ni nekih specijalnih vrsta mleka, a često nedostaju i osnovne prerađevine, poput jogurta i pavlake. Poslednjih nedelja, u pojedinim radnjama, pa i u hipermarketima, ponovo se nudi mleko u plastičnim kesama, koje je i do 15 odsto jeftinije od onog u čvrstoj ambalaži, elopaku.

A kada će frižideri sa svežim, a rafovi sa dugotrajnim mlekom biti ponovo puni u svim prodavnicama i u svako doba dana, pitanje je koje se ponavlja iz jutra u jutro.

- Kada je u pitanju snabdevanje mlekom, situacija se nije značajnije promenila u odnosu na prethodni period - kaže Vesna Žabić, pi-ar „Delta Maksija“.

- I dalje dobijamo manje količine od potrebnih za snabdevanje naše maloprodajne mreže.

Slična situacija je i kod ostalih trgovinskih lanaca. Rafovi su popunjeni mahom u ranim prepodnevnim satima.

- Od dobavljača dobijamo manje količine od poručenih - rekli su u trgovinskom lancu „Idea“.

U SOS marketima belog napitka, kažu, ne manjka, iako zbog strahovanja mušterija, te količine prodaju znatno brže nego što bi to bilo u uslovima stabilnog snabdevanja.

- Dnevno mleko se rasproda do četiri-pet, a dugotrajnog ima tokom čitavog dana - kaže Milena Radulović, pi-ar menadžer SOS marketa.

U „Imleku“ su isticali da se nadaju stabilizaciji do kraja godine, sa optimističnim očekivanjima do kraja tekućeg meseca, oktobra. Ali, to se nije obistinilo.

- Nastavljamo da činimo sve što možemo kao i do sada - tvrdi Nevena Veselinović pi-ar menadžer „Imleka“.

- Vrlo je važno istaći da već mesecima otkupljujemo bukvalno sve viškove sirovog mleka od svojih farmera. Ali, sirovog mleka i dalje je za 20 odsto manje nego što je količina prosečnog otkupa u stabilnim uslovima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik